Dagens recept-Nässelsoppa

Man kan förutom bränna sig även koka soppa på nässlor. Ta med barnen ut och börja plocka nässlor medans det är säsong. Det här behöver du för att göra en rykande god soppa!


2 l 
1 l 
2 st 
2 msk 
3 msk 
1 dl 
2 st 


Koka nässlorna i vatten i 15 minuter. Ha locket på. Låt sedan nässlorna svalna och krama ur vätskan. Spara vätskan från kokningen.
Hacka dem och knåda ihop en "kula" av smör och mjöl. Koka upp nässelspadet igen och lägg i 1-2 buljongtärningar. Tillsätt mjöl och smör-kulan . Rör om och låt koppan småkoka i ca 5 minuter. Lägg i nässelhacket och grädden.
Servera med en ägghalva i varje sopptallrik.

MMM..middagen klar!!



Alberts frågehörna.

Albert har satt på sig sina läsglasögon, redo att svara på just din fråga!




Postat av: undrande_92

hej albert! coolt att du är ett sklett. Nu till min fråga, hur blir barn till?


Albert svarar: Hej min vän! Vissa undantag kan förkomma då detta är en matblogg. Men jag ska försöka svara på din fråga. Vi kan likna själva akten vid blommor och bin. Ett litet bi befruktar blomman och då växer det nya blommor .

OBS! håll utkik efter nästa inlägg, då visar Albert hur man lätt kan gå från en vardaglig outfit till en cool.

På återseende,Albert Bensson.


Några tankar för dagen..

Hej alla bloggläsare!
Ni är varmt välkommna till min blogg, om ni inte gillar min blogg så :





Alberts frågehörna:

                                                                                            
...visste ni att mjölk är bra för ditt skelett?                                                                

Dagens recept: Oboy

Hej mina vänner!
Eftersom dagen tema är....ja just de' Mjölk så vill jag visa er hur man gör oboy.

Du behöver:
1 rent glas.
1 sked , gärna i miljövänligt plast.
2 dl mjölk
4 tsk cklackpulver.

Så här gör du:

Blanda pulver med mjölk, rör om försiktigt med plastskeden.
Njut väl!

Mjölk!!


Hej mina vänner!

Kul att ni gillar min blogg!  





Statestiken går käpprakt uppåt, och har numera 7 läsare!!!!

Vad vill ni ser mer av i min blogg? Mer om mat, om mjölk?

Komentera mina vänner, komentera!

...Blev ni intresserade av moder-mjölk?

...när kommer lite fakta:

Fakta om mjölk

Mjölk har lång tradition i vår svenska matkultur. Mjölk har alltid varit och är fortfarande ett viktigt livsmedel för oss. I Sverige har vi druckit mjölk sedan stenåldern, förmodligen ännu längre tillbaka.

Mjölk har en unik sammansättning och är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men mjölk innehåller betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver hela livet.

I det svenska sortimentet ingår mjölk med olika fetthalter. Så kallad standardmjölk 3 %, mellanmjölk 1,5 %, lättmjölk 0,5 % samt minimjölk 0,1 %. Lokala varianter förekommer, t ex Gammaldags mjölk med naturlig fetthalt ca 4,3 % samt ekologiskt producerad mjölk i olika fetthalter.

.........
Och ni som inte orkar läsa
-Mjölk är mat!


Mat!




-mat behöver alla. Vi föds , och det första vi tänker på är mat. Vi dricker mat, vår första måltid är mjölk, inte konstigt att alla gillar chockladmjölk.

Mat, är livet.
Mat är bra.
Mat är något som alla ska ha.
Mat!


Välkomnmen till min MATblogg!

RSS 2.0