...Blev ni intresserade av moder-mjölk?
Fakta om mjölk
Mjölk har lång tradition i vår svenska matkultur. Mjölk har alltid varit och är fortfarande ett viktigt livsmedel för oss. I Sverige har vi druckit mjölk sedan stenåldern, förmodligen ännu längre tillbaka.
Mjölk har en unik sammansättning och är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men mjölk innehåller betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver hela livet.
I det svenska sortimentet ingår mjölk med olika fetthalter. Så kallad standardmjölk 3 %, mellanmjölk 1,5 %, lättmjölk 0,5 % samt minimjölk 0,1 %. Lokala varianter förekommer, t ex Gammaldags mjölk med naturlig fetthalt ca 4,3 % samt ekologiskt producerad mjölk i olika fetthalter.
.........Och ni som inte orkar läsa
-Mjölk är mat!